Patrick Schrauwen

6

Beste Dordtenaren,

Mijn naam is Patrick Schrauwen, 52 jaar oud, geboren en getogen in Dordrecht en vader van 2 jongens van 21 en 19 jaar. Ik ben opgegroeid in een eenvoudig arbeidersgezin in Sterrenburg en ik woon nu alweer lange tijd in de Stadspolders. Alhoewel ik voor mijn werk landelijk en internationaal heb gewerkt, ben ik altijd in Dordrecht blijven wonen. Vooral familie, vrienden en de liefde voor de stad binden mij aan Dordrecht. Ik werk nu alweer ruim 26 jaar bij de marechaussee en heb in alle ‘hoeken en gaten’ van het veiligheidsdomein kennis en ervaring opgedaan. Op dit moment werk ik als adviseur op het ministerie van Defensie en heb ik vanuit mijn functie zicht op het landelijke politieke proces. In het verleden heb ik in deeltijd een studie bedrijfskunde afgerond op zowel het hbo als aan de universiteit.

Ik vind het een voorrecht om te mogen aansluiten bij de nieuwe lokale politieke beweging die Op Ons Eiland is. We zijn niet links, we zijn niet rechts, we zijn vooral Dordts. 

Wat ik zelf met name belangrijk vind voor onze stad is een veilige en schone leefomgeving, een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor het bedrijfsleven, voldoende woningaanbod tegen betaalbare prijzen, kwalitatief onderwijs en een divers onderwijsaanbod voor onze jongeren, sport en ouderenzorg. Maar uiteindelijk bepalen de burgers van Dordrecht de lokale politieke agenda en niet de politici. De onderwerpen waar mijn aandacht ook zeker naar uitgaat zijn een goede balans tussen zakelijk en menselijk politiek leiderschap, effectieve en efficiënte bestuurlijke besluitvorming, sturen op structurele problematiek in plaats van incidenten en professioneel en transparant financieel beleid en management van lokaal gemeenschapsgeld.

Ik ben nieuwsgierig, leergierig, onderzoekend, nauwkeurig, positief en sportief. Ik heb niet zoveel met veel praten en weinig zeggen. Ik heb veel meer met het vermogen om goed te luisteren en met weinig woorden heel veel te zeggen, om vervolgens deze woorden zo snel mogelijk om te zetten in concrete en constructieve daden. Ik heb niet zoveel met profileren en eigen belang. Ik ga veel liever samen met de inwoners van Dordrecht op zoek naar goede ideeën en initiatieven voor de (door)ontwikkeling van onze mooie stad Op Ons Eiland. Ik kan niet wachten om hierover met u in gesprek te gaan.

Uitgelicht

Aydin

Gündogdu

Oprichter & Lijsttrekker / 47 jaar

1

Gersom

Tutupoly

Oprichter / 51 jaar

2

Robbert

de Boer

Oprichter / 56 jaar

3

Shanta

Jagesar

55 jaar

4

Wouter

Gorter

57 jaar

5

snel naar

steun ons!

Steun ons en wordt lid van Op Ons Eiland.